Carpe NoctemOp 3, 4 en 5 november 2006 stond Colours in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn.
Carpe Noctem, een bewerking van ‘Tanz der Vampire’, is een musical met een duister randje.

Creatives 

Regie: Simône le Roy
Zang en partituren: Dirk Bouillon
Choreografie: Manja Schoemaker

Het verhaal

Carpe Noctem, Latijn voor ‘Pluk de Nacht!’.

Dit is een veelzeggende titel voor deze musical over vampiers, waarin het roerige liefdesleven van Graaf von Krolock centraal staat. We zijn getuige van zijn zoektocht naar ware liefde. Om zijn toekomstige bruid tot de zijne te maken, moet hij haar driemaal bijten. De laatste en allesbeslissende beet is om twaalf uur ’s nachts op het middernachtsbal. 

Samen met zijn excentrieke zus Ivana en haar wereldvreemde zoon Herbert, die bij voorkeur alleen mannen bijt, woont de Graaf in een oud kasteel in het alom bekende Transsylvanië.

Het kasteel wordt mede bewoond door Karkas (de trouwe, sluwe dienaar van de Graaf), Mathilde (een geestige verschijning) en vele voorouders en aanverwante artikelen. 

Von Krolocks eeuwige zoektocht naar ware liefde brengt hem uiteindelijk bij Sarah, de mooie dochter van herbergier Chagal en zijn niet al te slimme vrouw Rebecca. Samen met dienstmeid Magda, die meer taken op zich neemt dan nodig is, runnen zij de herberg in het plaatsje Bistrita. Een plek waar de dorpelingen met elkaar hun zorgen delen en proberen te vergeten dat hun leven in het teken staat van een continue dreiging van Graaf von Krolock en zijn sensuele Vampirettes. 

Op het moment dat de beroemde vampierdoder Professor Ambrosius en zijn assistent Alfred hun intrede doen in de herberg kan niemand op dat moment vermoeden wat voor wending dit aan hun bestaan zal geven. Zal Sarah vallen voor de betrouwbare, ietwat stuntelige Alfred? Of valt zij uiteindelijk voor de charmes van het mystieke? Is Karkas wel te vertrouwen? En wie is toch die Mathilde en wat voor verleden sleept zij met zich mee?