Docenten


DramaSjors Wijers

Theater is wat mij betreft het mooiste beroep wat er bestaat.

Elke woensdagavond is het weer zo ver: repeteren bij Colours! De afgelopen jaren heb ik Musicalgroep Colours leren kennen als enthousiaste, energieke en ondernemende vereniging. Het is een groep waar elke repetitie hard gewerkt wordt aan de drie disciplines die een musical een musical maken: zang, dans en acteren. En wat nog het mooiste van alles is, is dat alles gebeurt met veel plezier en misschien nog wel meer passie. En dát is precies hetgeen wat er elke productie weer vanaf straalt: hard werken, met heel veel enthousiasme!

 

Als afgestudeerd theaterdocent en -maker werk ik samen met een choreografe en vocal coach en de leden van Colours aan de productie ‘Er was eens…’. Dit belooft een hele mooie en zeker ook een spannende voorstelling te worden. De voorstelling ‘Er was eens…’ is een verhaal, speciaal geschreven voor de leden van de vereniging, met muziek die de voorstelling en het talent van Colours perfect ondersteund. Het zal een sprookjesachtig avontuur worden, vol met spetterende choreografieën, mooie zang, en ingeleefd spel.

Heel graag nodig ik je in het theater uit om daarbij te zijn en het mee te maken.

 

Óf… als je nou niet langer kan wachten; misschien wel als nieuw lid van Colours!


ZangTom Wesselink

Iedereen zingt wel eens, van onder de douche, tot op grote podia en alles wat daar tussenin zit. Als er niemand naar je luistert, dan zing je ongeremd en vrij. Zodra er mensen naar je gaan luisteren, dan hebben we plotseling het gevoel dat we moeten presteren. Hoewel dit gevoel voor je focus soms goed kan zijn, verminderd het vaak ook het plezier in het zingen. Zonde!

Toen ik 8 was, wist ik het al; ik wil zanger worden. Je kon me dan ook meestal wel vinden achter mijn piano, al zingend met mijn broer. Na een vooropleiding Lichte Muziek zang op het conservatorium in Enschede, verruilde ik het oosten voor het zuiden en ging ik muziektheater studeren op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens mijn bachelor kwam ik tot de conclusie dat ik niet gemaakt was om een langere periode slechts 1 ding te doen, en daarom ben ik in verschillende formaties gaan spelen en zingen. Daarnaast merkte ik dat het lesgeven ook een passie van me was. Na mijn bachelor heb ik me verdiept in het coachen, waarna ik me middels mijn master verdiept heb in de combinatie piano, zang en songwriting.

Op dit moment speel ik met o.a. Song for you, Abba Fever en The Jukebox Boys, en geef ik les op mijn eigen, in 2017 geopende, zangschool in Apeldoorn.

Omdat ik vanuit het zuiden weer terug ben verhuisd naar boven de rivieren, wilde ik graag hier voor een gemotiveerde groep staan. Bij mijn eigen sollicitatie had ik al door….Colours is die groep. Er heerst een ontspannen en gemotiveerde sfeer, de mensen zijn enthousiast en gewoon hartstikke leuk, en het niveau is hoog. Ik ben een blij mens dat ik met deze groep, en niet te vergeten een prettig en grappig artistiek team, een prachtige voorstelling neer mag gaan zetten.


Dans


Marianne Van Der Burgt-Hertgers

Dansen is voor mij al sinds jongs af aan de rode draad in mijn leven geweest. Als jong meisje werd ik geselecteerd voor de selecties. Deze heb ik allemaal doorlopen en vervolgens ben ik de opleiding tot dansdocent gaan doen. Ik ben begonnen met het lesgeven aan recreatie groepen en al snel daarna werd ik gevraagd de selecties op mij te nemen.

Ik ben origineel als jazzdanser geschoold en heb dit later uitgebouwd naar ook streetdance en musicaldans. In het dansen kan ik mijn gevoel en creativiteit kwijt. Iedere keer dat ik dans, geniet ik daar met volle teugen van! Wat ik het mooist vind aan lesgeven, is dat je andere mensen daarmee ook dit gevoel kunt geven en voor mij is dat heel waardevol.

Lesgeven aan de musicalgroep Colours is voor mij een super leuke nieuwe uitdaging, waar ik kortgeleden aan begonnen ben. De groep is heel gezellig en staat er iedere les met allemaal hetzelfde doel: lekker trainen om samen een prachtige voorstelling neer te zetten!