Blame The BoogieOp 22 en 23 juni 2012 stond Colours met een jaren ’70 musical wederom in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn.
Tijdens Blame the Boogie werd het publiek teruggebracht naar de tijd van wijde pijpen, hoge hakken en natuurlijk de muziek die in de zeventiger jaren zo populair was: discomuziek! Een swingende musical waarbij je niet stil kon blijven zitten.

Creatives

Regie en script: Gerard de Bruin
Zang en partituren: Nienke van der Vegte
Dans en choreografie: Melissa Jansen

Het verhaal
16 juli 1977… en de disco is in volle gang. De voeten gaan van de vloer en discohits knallen uit de speakers van ‘Disco Inferno’. DJ Terry zorgt ervoor dat alle discogangers de benen uit hun lijf dansen.

Een vertrouwd gezicht in Disco Inferno is swingende duizendpoot Jack. Hij neemt u vanavond, op zijn verjaardag, mee naar zijn verleden. Nu het lot hem weer gunstiger gezind is, vertelt hij over zijn ervaringen in 1976, vandaag precies een jaar geleden. Een ster zijn en aanbeden worden door fans: dat was zijn grote droom.

Jack blikt samen met zijn baas Duke terug op zijn ontmoeting met Jane in 1970. Jack, destijds al een populaire jongen met een vlotte babbel, weet het hart te veroveren van de mooie Jane. Tijdens de film “Kelly’s Heroes” slaan de eerste vonken over. Bij Jacks beste vriend Tom slaan er ook onhoudbare vonken over, maar helaas bereiken deze niet het juiste ‘meisje’. En dan is er nog Maggie; ach, zij is nog zo bleu!

Terug in 1976. ‘Disco Inferno’ heeft een podium. Dat podium wordt gedomineerd door Heathcliffe, de huiszanger. Heathcliffe staat op dat podium en daar blijft hij staan ook. Zijn vriendin Kathy is een vrouw van de straat dat alleen voor de nummer 1 gaat. Het straatspel wat zij in haar leven heeft gespeeld is voor haar koste wat kost verleden tijd.

Het regent, het dondert. Madame d’Emonia komt schuilen in ‘Disco Inferno’ of … toch niet? Deze charmante dame kent Jacks podiumwens en kan hem wonderwel verder helpen maar… “voor wat hoort wat”. Samen met zijn nieuwe manager Madame d’Emonia bezoekt Jack Brigitte Brûler: een extravagante en invloedrijke platenproducente in de wereld van de POPmuziek. Een bezoek aan haar platenstudio is namelijk noodzakelijk voor artiesten uit de hele wereld! Een succesvol leven gegarandeerd!

Het verhaal van Blame The Boogie is er één over een grote droom. Een droom van een jonge, ambitieuze jongen die het onmogelijke mogelijk ziet worden.